Activitats

Menjar i compartir taula seran uns dels plaers més segurs que trobareu al Lluçanès: xais de gust excel·lent, caça, bolets, porcs, cabrit, conill, ànec, coques, pa de llenya, embotits… formen part de la cuina lluçanesa. A Casanova de Pere-Riera, un grapat d’amics, un bon àpat, una excursió pels volts i la tranquil·litat i la serenor del paisatge seran els vostres aliats perfectes.

Però si voleu en algun moment compartir la dinàmica social, podreu, a més, gaudir de la ciutat de Vic que es troba només a 15 minuts de Casanova de Pere-Riera.

Les passejades a peu són sempre recomanables en una zona on cada època de l’any aporta elements significatius i gratificants: mil camins amb herbes aromàtiques i remeieres, bolets, pedres, flors, fauna autòctona, rierols i fonts.

2009_08_10_IMG_0419

Els amants de la bicicleta podreu triar entre el risc, el plaent passeig, les excursions organitzades

Però el ric patrimoni cultural també us aportarà moments intensos i interessants: fires, festes i tradicions, mercats, jornades, aplecs, exposicions, centres i espais temàtics, museus i conjunts arquitectònics.

Per als moments d’esport i oci gaudireu de les rutes, el senderisme, l’hípica o els viatges amb globus aerostàtic.

No oblideu passejar-vos pels pobles de l’entorn i gaudir dels seus productes gastronòmics i artesanals: coques, pans, mels i melmelades; teules, cistelles, fustes i ferreria, vidre decorat, paper maixé, ceràmica…

Altres enllaços d’interès: