*  Un cop preneu la sortida 170, també podeu comptar les senyals de trànsit com la del exemple. Quan en compteu 7, a l’esquerra veureu el cartell indicatiu de “Casanova de Pere-Riera / Turisme Rural”.

El Lluçanès

El Lluçanès dibuixa amb els municipis d’Alpens, Lluçà, Olost, Oristà, Perafita, Prats de Lluçanès, Sant Agustí de Lluçanès, Sant Bartomeu del Grau, Sant Boi de Lluçanès, Sant Martí d’Albars, Sobremunt, Sora, Santa Maria de Merlès i Sant Feliu Sasserra una comarca natural de transició entre la Plana de Vic i el Berguedà.
Administrativament, és una subcomarca que abasta territoris del Berguedà, el Bages i Osona.
El Lluçanès manté una natura proporcionada i bella. Situats al seu bell mig, veureu les muntanyes de Montserrat, el Pedraforca, el Montseny, el Cadí i el Pirineu: tot un privilegi!
Com a bona lluçanesa, Casanova de Pere-Riera té un clima de muntanya mitjana mediterrània: hiverns freds i estius calorosos durant el dia i suaus al caure el capvespre. “La Lluçanesa”, famosa boira que acostuma a acompanyar-nos pocs dies l’any, vesteix el Lluçanès de misteri i dóna pas a un espectacle fantàstic.

pajaro